Grillowane warzywa

Grillowane warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • marchew

    2 szt
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane warzywa

Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w ćwiartki. Cukinię myjemy i kroimy w plastry a paprykę w paski. Marchewkę obieramy i kroimy w paski natomiast cebulę kroimy w ósemki. Warzywa układamy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej, posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem, polewamy oliwą z oliwek i grillujemy około 25 minut aż warzywa zmiękną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:30
apetyczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat