Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebula cukrowa 2 szt
pieczarki 10 szt
marchew 2 szt
koperek kilka gałązek
oliwa do polania
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa

Cebulę, pieczarki i marchew obieramy, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Umyty koperek siekamy. Paprykę kroimy w sporą kostkę, marchew w długie paski, pieczarki w ćwiartki, a cebulę w plasterki.

Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy koperek, dolewamy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Porcje warzyw układamy na środku kawałka folii aluminiowej i zawijamy sakiewki.

Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak