Grillowane warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula cukrowa

    2 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • marchew

    2 szt
  • koperek

    kilka gałązek
  • oliwa

    do polania
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, pieczarki i marchew obieramy, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Umyty koperek siekamy. Paprykę kroimy w sporą kostkę, marchew w długie paski, pieczarki w ćwiartki, a cebulę w plasterki.

Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy koperek, dolewamy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Porcje warzyw układamy na środku kawałka folii aluminiowej i zawijamy sakiewki.

Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat