GRILLOWANE UDŹCE INDYCZE

GRILLOWANE UDŹCE INDYCZE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1/2 litra
  • ziele angielskie

    4-5 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • udziec z indyka

    4-6 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udźce indycze opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Natrzeć solą i pieprzem.
Wszystkie składniki na marynatę przełożyć do miski,(cebulę pokroić w piórka),wymieszać.Do marynaty przełożyć udźce i odstawić na ok.2 godziny,przynajmniej 2-3 razy obrócić mięso w marynacie.
Udźce układać na bardzo mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i bardzo często przewracać,aby wszystkie pory mięsa się zamknęły a mięso zmiękło i było bardzo soczyste.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ppaulina

16.12.2014 20:22
pyszne mięsko

adelajda

19.09.2014 18:28
Dla mnie pycha :)

romanrafal

02.09.2014 17:28
super jedzonko

ppaulina

26.08.2014 15:30
uwielbiam grillowane mięsko

ppaulina

25.07.2014 21:43
pyszne to miesko

Dorian

05.07.2014 11:11
Pyszne miesko

Jodaj

04.07.2014 06:38
palce lizać , takie dobre :)

Motorek

16.06.2014 07:45
pyszne mięsko

ben-ka

08.05.2014 18:51
Kawał pysznego mięcha:)

Zdzisław

08.05.2014 11:58
dla mnie pyszne danie na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat