Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
1 opakowanie -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
0.7 szklanki -
udka kurczaka
3 sztuki -
ogórki gruntowe
6 sztuk -
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat
1 opakowanie -
jogurt naturalny
380 gramów -
cukier
2 łyżki -
biały ocet winny
1 łyżeczka -
Czosnek suszony Prymat
0.5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Grillowane udka kurczaka marynowane w przyprawie do żeberek Prymat
Przygotowanie:

Przyprawę do żeberek z miodem Prymat (całe opakowanie) i łyżeczkę czosnku suszonego Prymat wsypać do miski, wlać olej rzepakowy i dobrze wymieszać. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym udka kurczaka przeciąć na dwie części: podudzie i pałkę, a następnie włożyć do marynaty, dobrze natrzeć i schować do lodówki najlepiej na całą noc.


Sos sałatkowy czosnkowy Prymat, cukier, czosnek suszony Prymat oraz ocet wymieszać ze startymi, obranymi ogórkami na tarce (grubsze oczka) i jogurtem naturalnym.
Komentarze (0)