Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą

Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    2 sztuki z czosnkiem
  • sałata lodowa

    2 liście
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • ketchup pikantny

  • filet z indyka

    300 g
  • pasta curry zielona

    1 łyżka
  • przyprawa curry

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka myjemy , osuszamy.
Oba rodzaje curry mieszamy razem z musztardą i pieprzem.
Nacieramy mięso , odstawiamy na 2-4 godz.
Indyka grillujemy na rumiano z obu stron.
Kroimy w paski.
Mozzarellę odsączamy z zalewy , kroimy w plastry.
Każdą tortillę smarujemy ketchupem , kładziemy po liściu sałaty , pokrojoną w paski paprykę, indyka oraz plastry mozzarelli.
Zwijamy tortillę w rulon zakładając najpierw dół placka na farsz.
Grillujemy na rumiano z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzai

23.04.2016 21:14
Bardzo dobre

wyattearp

26.02.2016 20:30
pysznie wygląda

krokus

26.02.2016 18:35
pysznie wygląda

ania2610

26.02.2016 16:27
pyszna propozycja!

joannaa24

26.02.2016 13:28
Super tortilla :)

SzczyptaChili

26.02.2016 12:14
Dziękuję :) Domowy fast-food zawsze pyszny :) Anetka zapraszam do mnie :)

MałaMi89

26.02.2016 10:47
Szkoda, że nie mam składników i czasu na przygotowanie... ;)

Aleksandra/Olcia

26.02.2016 10:41
aż ślinka cieknie

marzut

26.02.2016 10:22
ładnie wygląda

Maridka19

26.02.2016 07:34
Ale pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat