Grillowane tortille z indykiem curry i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    2 sztuki z czosnkiem
  • sałata lodowa

    2 liście
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • ketchup pikantny

  • filet z indyka

    300 g
  • pasta curry zielona

    1 łyżka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka myjemy , osuszamy.
Oba rodzaje curry mieszamy razem z musztardą i pieprzem.
Nacieramy mięso , odstawiamy na 2-4 godz.
Indyka grillujemy na rumiano z obu stron.
Kroimy w paski.
Mozzarellę odsączamy z zalewy , kroimy w plastry.
Każdą tortillę smarujemy ketchupem , kładziemy po liściu sałaty , pokrojoną w paski paprykę, indyka oraz plastry mozzarelli.
Zwijamy tortillę w rulon zakładając najpierw dół placka na farsz.
Grillujemy na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 23.04.2016 21:14
Bardzo dobre
wyattearp 26.02.2016 20:30
pysznie wygląda
krokus 26.02.2016 18:35
pysznie wygląda
ania2610 26.02.2016 16:27
pyszna propozycja!
joannaa24 26.02.2016 13:28
Super tortilla :)
SzczyptaChili 26.02.2016 12:14
Dziękuję :) Domowy fast-food zawsze pyszny :) Anetka zapraszam do mnie :)
MałaMi89 26.02.2016 10:47
Szkoda, że nie mam składników i czasu na przygotowanie... ;)
Aleksandra/Olcia 26.02.2016 10:41
aż ślinka cieknie
marzut 26.02.2016 10:22
ładnie wygląda
Maridka19 26.02.2016 07:34
Ale pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat