Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szparagi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 1 pęczek
oliwa 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szparagi

Szparagi dokładnie myjemy i obieram zdrewniałe końce. Na rozgrzanej patelni do grillowania rozsmarowujemy oliwę z oliwek - używamy tylko tyle aby zwilżyć patelnie delikatnie. Następnie układamy szparagi i posypujemy je delikatnie pieprzem, solą i odrobiną gałki muszkatułowej. Grilujemy z 2 stron. Szparagi mają być aldente.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 07.06.2014 07:48
moje smaki, lubię wszystko
2milutka 07.06.2014 06:57
muszą być pycha!
stokrotka 06.06.2014 22:48
hmm, proste i pyszne
Patriszja
Patriszja 06.06.2014 22:29
super :0 bardzo lubię :)
Paolcia 06.06.2014 22:26
jeszcze nie jadłam nigdy takiej...
gosia561 06.06.2014 20:27
super sprawa
Margo1 06.06.2014 19:43
lubię grilowane szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak