Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z wątróbką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
papryka marynowana 1 słoik
cebulka marynowana 1 słoik
jabłko 1 duże
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z wątróbką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące.
Krok 1 - Grillowane szaszłyki z wątróbką  foto
2
Paprykę i cebulkę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kwadraty. Jabłko obieramy i kroimy w ósemki lub drobniej.
Krok 2 - Grillowane szaszłyki z wątróbką  foto
3
Nabijamy składniki na przemian na długie wykałaczki. Grillujemy. Szaszłyki podajemy z ulubionym sosem. Solimy dopiero na końcu.
Krok 3 - Grillowane szaszłyki z wątróbką  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.09.2014 09:50
jakie pyszne twoje szaszłyki
VioletoweKucharzenie 26.09.2014 09:19
z wątróbką szaszłyków jeszcze nie robiłam
berys18 26.09.2014 07:12
ciekawe połączenie
Iwusia 25.09.2014 23:20
wspaniale wyglądają
magdziorka6 25.09.2014 21:41
podobają mi się takie inne bo z wątróbką
Piotr-21 25.09.2014 21:30
apetyczne szaszłyki
Barbara/zuza22_85 25.09.2014 21:24
bardzo smaczne
Habibi 25.09.2014 19:58
Bardzo lubię grillowane szaszłyki z wątróbki - czasem robię też na patelni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak