Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szaszłyki

papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
cukinia 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
kiełbasa śląska 2 szt

marynata do piersi

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane szaszłyki

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Robimy marynatę: łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Nacieramy nią kawałki piersi z kurczaka i odstawiamy na około 0,5 godziny w chłodne miejsce. Warzywa kroimy w kostkę lub ćwiartki ( cebulę). Kiełbasę kroimy w plasterki. Nabijamy na patyczek na przemian: cebulę, cukinię, paprykę, kiełbasę , pierś z kurczaka do wyczerpania składników. Grillujemy około 20 minut na mocno nagrzanym ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.05.2016 08:52
pyszne szaszłyki
Iwusia 12.05.2016 23:00
lubię takie :)
krokus 12.05.2016 22:25
Akurat sezon grillowania, jedzonko jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak