Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane Szaszłyczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś drobiowa 1 podwójna
cebula 2 sztuki
papryka marynowana 1 słoik
sól
pieprz
ogórek 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane Szaszłyczki

Mięso kroimy w kosteczkę, ale nie za małą. Doprawiamy solą, pieprzem i spora ilością przyprawy do kurczaka.
Ogórki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę w kawałki. Paprykę przelewamy na sitko i jeśli są to duże kawałki kroimy je na mniejsze.
Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso, cebulę, paprykę i ogórka. Robimy tak, aż wszystkie składniki się skończą.
Grillujemy do miękkości. Jeśli nie mamy grilla, lub jest zima szaszłyki można przygotować na patelni grillowej lub w piekarniku. mięso z kurczaka szybko się upiecze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.04.2014 01:16
Kolorowo, smacznie.
Megg 22.09.2013 17:34
przepyszne szaszłyczki
Karol P 22.09.2013 15:30
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak