Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane steki wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wołowy 4 szt
majeranek 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
koperek 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta
oliwa 1 łyżka
cytryna 1 szt
miód 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
pieczarki marynowane 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane steki wołowe

Wyciśnij sok z cytryny. Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny bez pestek, miodem i musztardą, dodaj koperek, majeranek, tymianek, pieprz i sól, wymieszaj. Steki umyj, osusz, ułóż w płaskim naczyniu i zalej marynatą, odstaw na min. godzinę do lodówki. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż osączone steki na ruszcie. Grilluj przez około 15 minut często obracając i smarując marynatą. Podawaj z pieczarkami marynowanymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak