Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane sardynki z pieczonymi ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
czosnek 5 ząbków
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki kilka gałązek
oliwa 6 łyżek
ziemniaki pieczone
sardynki 15 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane sardynki z pieczonymi ziemniakami

Ryby oczyszczamy, przyprawiamy solą i pieprzem po czym skrapiamy sokiem z jednej cytryny. Odstawiamy na około 45 minut. Natkę pietruszki siekamy,czosnek obieramy i również drobno siekamy. Zalewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Sardynki smażymy na grillu uważając aby sie nie przypaliły. Rybki polewamy sosem i podajemy z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.01.2013 14:07
bardzo smaczna taka kolacyjka
kala9287 16.12.2012 18:16
spróbuję:)
tomek18 31.07.2012 12:47
pyszne
eli82 22.07.2012 14:11
pomysłowe
Anna152 21.06.2012 07:50
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak