Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane rybne kotleciki z serem i szczypiorkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
filet z morszczuka 2 szt
cebula czerwona 1 szt
bułka 1 szt mała
szczypiorek 2 łyżki
ser żółty 100 g
kolendra 1/2 łyżeczki
sól 1/3 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane rybne kotleciki z serem i szczypiorkiem

Rybę mielimy w maszynce do mięsa, razem z cebulą i namoczoną w wodzie i odciśnietą bułką.

Następnie doprawiamy, dodajemy starty na dużych oczkach ser użyłam twardego Szafira , dodajemy poszatkowany szczypior, całość wyrabiamy na gładką masę.

Z masy rybnej formujemy małe kotleciki i grillujemy z każdej strony po 2-3 min.

Podajemy z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.10.2014 21:52
super kotleciki
cukiereczek 07.10.2014 19:35
ależ apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak