Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
szynka parmeńska 100 gram
ser ementaler 100 gram
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
chili 1/2 łyżeczki
olej z pestek winogron 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA

Kroki postępowania

1
Bakłażana pokroić w plastry o grubości 0,5 centymetra.Plastry posolić najpierw z jednej strony i po około 5 minutach zebrać papierowym ręcznikiem sok tak samo postąpić z druga stroną.
Krok 1 - GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA foto
2
Do miski wlać olej winogronowy dodać chili i suszony czosnek niedźwiedzi.Marynować plastry bakłażana przez 20 minut.
Krok 2 - GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA foto
3
Tak przyrządzonego bakłażana grillować przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 3 - GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA foto
4
Następnie na każdym plastrze zgrillowanego bakłażana ułożyć plaster szynki oraz kawałek sera,zrolować i spiąć wykałaczką.
Krok 4 - GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA foto
5
Gotowe roladki ponownie umieścić na patelni grillowej lub grillu i podgrzewać aż ser się zacznie topić.
Krok 5 - GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak