Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane roladki drobiowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 4 filety
mrożony szpinak 20 dag
masło 3 łyżki
olej 1/2 szklanki
słodko - pikantny sos chili 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
żółty ser 15 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane roladki drobiowe

Mięso porcjujemy na kotlety, zalewamy marynatą. Marynata: olej mieszamy dokładnie z sosem słodko-pikantnym. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Czosnek drobniutko siekamy, dodajemy na rozpuszczone masło na patelni, następnie dodajemy szpinak i przesmażamy mieszając. Każdy kotlet smarujemy szpinakiem, układamy plaster sera żółtego, spinamy wykałaczkami. Grillujemy do miękkości mięsa, smarując co pewien czas roladki pozostałą marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 02.05.2012 21:23
smaczne roladki
Katarzyna/kate1980 12.10.2010 08:32
szkoda tylko że słabo to zdjęcie widać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak