Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pstrągi

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
cytryna 1 szt
sól do smaku
koper świeży
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pstrągi

Kroki postępowania

1
Pstrągi patroszone kładziemy na foli aluminiowej, oprószamy solą i pieprzem kolorowym z młynka Prymat, rozcieramy po całych rybach. Każdą rybkę skrapiamy sokiem z cytryny , a do środka wkładamy po dwa plasterki cytryny, po łyżce masła i po gałązce koperku. Na koniec posypujemy ziołami prowansalskimi Prymat, dajemy po kilka listków bazylii i po gałązce koperku na wierzch ryby.
Krok 1 - Grillowane pstrągi foto
2
Pstrągi zawijamy w folię i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 2 - Grillowane pstrągi foto
3
Po pół godzinie pstrągi kładziemy na rozgrzanym grillu.
Krok 3 - Grillowane pstrągi foto
4
Gotowe pstrągi odwijamy z folii i dajemy na talerz z dowolnymi warzywami.
Krok 4 - Grillowane pstrągi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.07.2013 09:35
Pyszne rybki :)
IwonaDD 08.07.2013 09:28
mniam, aż ślinka cieknie na ich widok!
Róża1 07.07.2013 23:24
pyszności!!!!
treonina 07.07.2013 23:21
już dawno takich nie jadłam! super
babajaga1969 07.07.2013 23:03
pyszna ryba i na zdrowy sposób podana
Joannasz3190 07.07.2013 22:27
Rewelacyjny pomysł na grilla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak