Grillowane pstrągi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • koper świeży

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowane pstrągi foto
Pstrągi patroszone kładziemy na foli aluminiowej, oprószamy solą i pieprzem kolorowym z młynka Prymat, rozcieramy po całych rybach. Każdą rybkę skrapiamy sokiem z cytryny , a do środka wkładamy po dwa plasterki cytryny, po łyżce masła i po gałązce koperku. Na koniec posypujemy ziołami prowansalskimi Prymat, dajemy po kilka listków bazylii i po gałązce koperku na wierzch ryby.
Krok 2 - Grillowane pstrągi foto
Pstrągi zawijamy w folię i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 3 - Grillowane pstrągi foto
Po pół godzinie pstrągi kładziemy na rozgrzanym grillu.
Krok 4 - Grillowane pstrągi foto
Gotowe pstrągi odwijamy z folii i dajemy na talerz z dowolnymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 08.07.2013 09:35
Pyszne rybki :)
IwonaDD 08.07.2013 09:28
mniam, aż ślinka cieknie na ich widok!
Róża1 07.07.2013 23:24
pyszności!!!!
treonina 07.07.2013 23:21
już dawno takich nie jadłam! super
babajaga1969 07.07.2013 23:03
pyszna ryba i na zdrowy sposób podana
Joannasz3190 07.07.2013 22:27
Rewelacyjny pomysł na grilla :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat