Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane piersi z indyka na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane piersi z indyka na ostro

Kroki postępowania

1
przygotowujemy marynatę: oliwę, czosnek, sól, pieprz, majeranek.
Piersi z indyka myjemy, suszymy i delikatnie traktujemy tłuczkiem.
Wkładamy do miski z marynatą i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 1 - Grillowane piersi z indyka na ostro foto
2
Wyjmujemy z miski i smarujemy papryką ostrą i słodką, pieprzem cayenne z dwóch stron, następnie kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową
Krok 2 - Grillowane piersi z indyka na ostro foto
3
grillujemy z dwóch stron bez użycia tłuszczu!! aż zrobią się rumiane i soczyste. Naprawdę polecam :) zdrowo i smacznie !
Krok 3 - Grillowane piersi z indyka na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edzik 16.09.2013 20:51
pychota, ale bym zjadla!
Dorota37 29.08.2013 16:36
Jakie pyszności z grilla
Kamil 11.08.2013 16:48
uwielbiam ostre jedzenie:)
as28 11.08.2013 15:55
mniam mniam
msmors 11.08.2013 15:36
fajny przepis
votus 11.08.2013 14:02
palce lizać! :)
malaczarna23 11.08.2013 13:21
wyglądają przepysznie,muszę takie spróbować:)
sylwia_mc 11.08.2013 13:00
Aż nie mogę doczekać się popołudniowego grila, na pewno wypróbuję ten przepis. Lubię ostre potrawy a ta wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak