Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane piersi z fasolką szparagową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki , pojedyncze
fasolka szparagowa 400 g
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
oliwa
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane piersi z fasolką szparagową

1.Z fasolki szparagowej odcinamy końce, myjemy , zalewamy wodą , dodajemy sól -gotujemy do miękkości ok 25 min.
2.W między czasie piersi myjemy , oczyszczamy z błonek nacieramy oliwą z oliwek oraz przyprawami. Grillujemy piersi na patelni grillowej po 3-4 min z obu stron.
3. Ugotowaną fasolkę szparagową odcedzamy , osuszamy nad ogniem , dodajemy masło , chwilkę mieszamy aż się rozpuści , następnie wsypujemy bułkę tartą.Ponownie mieszamy. Gotową fasolkę wykładamy na talerze na nią kładziemy pierś z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.01.2016 23:13
apetycznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak