Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki ze szpinakiem i makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Przepis, który świetnie sprawdzi się podczas wieczornego grillowania. Lekkie, pyszne oraz aromatyczne - takie są właśnie grillowane pieczarki z dodatkiem szpinaku!

Składniki:

Na danie główne:

szpinak 160 g
makaron świderki 180 g
pieczarki brązowe 3 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
cytryna 1 sztuka
rukola 1 garść
Oregano suszone Prymat 1 szczypta
oliwa extra virgin 3 duża łyż.
pieprz 1 szczypta
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki ze szpinakiem i makaronem

1. Połącz w misce oliwę extra virgin, oregano Prymat, pieprz oraz sól Prymat. Namocz całe pieczarki i pokrojoną cebulkę w mieszance.

2. Zawiń w folię aluminiową pieczarki i cebulę. Pozostaw na grillu przez około 25 minut (sprawdzaj co jakiś czas, czy są już gotowe).

3. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.

4. Na rozgrzaną patelnię wylej 1 łyżkę oliwy i dodaj drobno pokrojony świeży szpinak lub mrożony. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę i przyprawy.

5. Pokrój ugrillowane pieczarki i połącz razem z makaronem i szpinakiem.
Możesz podawać danie z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak