Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki - kapelusze 2-3 duże sztuki/osobę
szpinak świeży 8 garści
parmezan starty 3 łyżki
czosnek ząbki 2-4 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej z pestek winogron 4 łyżki
sok z cytryny

Porada

W sklepach można kupić duże kapelusze pieczarek z przeznaczeniem na grilla lub faszerowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Kapelusze oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Spód kapelusza posypać odrobiną parmezanu.
Krok 1 - Grillowane pieczarki ze szpinakiem foto
2
Szpinak umyć odciąć ogonki od listków. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, podsmażyć czosnek, dodać szpinak. Podsmażać do momentu kiedy odparuje woda ze szpinaku. Objętość szpinaku bardzo się zmniejszy.
Krok 2 - Grillowane pieczarki ze szpinakiem foto
3
Pieczarki faszerować przygotowanym szpinakiem. Posypać z wierzchu serem.
Krok 3 - Grillowane pieczarki ze szpinakiem foto
4
Grillować około 20- 30 minut w zależności od temperatury na grillu . Ja wykorzystuje specjalne siatki do grillowania jarzyn.
Krok 4 - Grillowane pieczarki ze szpinakiem foto
5
Wyjąć z siatki pieczarki po upieczeniu. Nie wymagają dodatków.
Krok 5 - Grillowane pieczarki ze szpinakiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.06.2015 22:49
super pomysł
Benita 05.06.2015 17:48
Nigdy nie robiłam pieczarek ze szpinakiem. Będzie trzeba wypróbować.
gosia561 05.06.2015 12:04
fajne danie na grilla
Anna169Hosz 05.06.2015 09:21
Proste i na pewno smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak