Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pałki z kurczaka w węgierskiej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 6 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

matynata

olej rzepakowy 150-200 ml
przyprawy 1 łyżeczka czubata węgierskiej
sól i pieprz do smaku
ketchup pikantny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pałki z kurczaka w węgierskiej marynacie

W misce przygotowujemy marynatę: wlewamy olej, dodajemy sól, pieprz, przyprawę węgierską, ketchup i mieszamy. Pałki z kurczaka myjemy, oczyszczamy i wkładamy do marynaty, obtaczamy w niej, oprószamy papryką słodką i ostrą, odkładam do lodówki na minimum 5 godzin. Pałki z kurczaka wyciągamy na grill i grillujemy przez kilkanaście minut obracając co pewnie czas by całość była u grillowana.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 04.07.2015 17:46
Pyszne mięsko, zjadłabym.
adelajda 04.07.2015 16:42
Pyszne :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak