Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pałki kurczaka

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczne, mocno pikantne pałki kurczaka z grilla, które rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Nawet maluchy zajadały się nie patrząc na to że mocniej pikantne.

Składniki:

Składniki:

pałki z kurczaka 2 kilogramy
olej rzepakowy 100 mililitrów
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Grill przyprawa pikantna Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pałki kurczaka

Pałki kurczaka myjemy, osuszamy i wkładamy do większego naczynia czy miski. Pałki polewamy oliwą, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy tak, aby przyprawy połączyły się z olejem i mięsem. Tak przygotowane pałki odkładamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie pałki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy do miękkości mięsa z każdej strony co jakiś czas obracając mięso. Podajemy z ulubioną sałatką lub ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.07.2018 20:46
Pyszne mięso, głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak