Grillowane owoce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1/2
  • nektarynka

    1/2
  • masło

    1 łyżka
  • migdały

  • miód

    1 łyżka
  • płatki migdałowe

  • krem balsamico

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowane owoce  foto
Nektarynkę i gruszkę kroimy w plasterki. Na patelni grillowej rozpuszczamy masło.
Krok 2 - Grillowane owoce  foto
Układamy owoce i grillujemy po 1 minucie z każdej strony.
Krok 3 - Grillowane owoce  foto
Następnie układamy je na talerzu. Posypujemy migdałami blanszowanymi i słonecznikiem.
Krok 4 - Grillowane owoce  foto
Polewamy miodem i kremem balsamicznym, robiąc przy tym zygzaki. Całość posypujemy zgniecionymi płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 30.12.2014 09:58
polecam wszystkim
Magula 25.12.2014 10:04
wyglądaja apetycznie
as28 24.12.2014 13:06
świetny deser
Konczi 24.12.2014 12:36
apetycznie wygląda -pycha !
Sroczka 24.12.2014 10:06
Ależ ten deser pysznie wygląda.
olkaaa 24.12.2014 09:51
fajna propozycja
Wiktoria29 24.12.2014 09:11
wyglądają bardzo apetycznie aż ślinka cieknie
Pietruszka 24.12.2014 00:34
ale apetyczny talerz
MałaMi89 23.12.2014 23:58
Pychotka mniamniuśna :)
Noruas 23.12.2014 21:06
takie owoce to wspaniały deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat