Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
NALEŚNIKI:
Składniki na ciasto dokładnie razem wymieszać, odstawić na ok. 10 minut.
FARSZ:
Czerwoną cebulę bardzo drobno posiekać.
Białą cebulę posiekać i podsmażyć na odrobinie oliwy.
Jajka pokroić w drobną kostkę.
Fileciki anchois odsączyć z nadmiaru oliwy, pokroić.
Wszystko razem dokładnie wymieszać , dodać posiekaną natkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ostrożnie z solą!
CAŁOŚĆ:
Patelnię grillową mocno rozgrzewamy, wylewamy na całość połowę ciastka naleśnikowego, smażymy na złoto.
To samo robimy z pozostałym ciastem.
Smarujemy po całości przygotowanym farszem , posypujemy drobno posiekaną , albo startą mozzarellą.
Zamykamy boki , składamy na płaskie krokiety.
Podsmażamy na złoto na łyżeczce masła na rozgrzanej patelni grillowej.
Podajemy gorące!
Ser fantastycznie się ciągnie!!!
Smacznego!