Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

łosoś 4 szt medaliony po 100 g
sól i pieprz

Sos

śmietana 12% 150 g
ananas świeży 3 plastry
cytryna 3 łyżki miąższu
cebula 1 mała
cukier trzcinowy 2 łyżki
musztarda dijon 1 łyżka
goździki mielone 1 szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane medaliony z łososia z sosem ananasowym

Najpierw przygotowujemy sos:

Ananasa i miąższ z cytryny drobno siekamy ,przekładamy do miski. Dodajemy do nich startą skórkę z cytryny ,śmietanę ,posiekaną cebulę ,cukier i musztardę. Dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i szczyptą mielonych goździków. Wstawiamy do lodówki ,na min 2 godziny przed podaniem.

Medaliony oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Grillujemy po 2-3 min z każdej strony.

Całość podajemy z sosem ananasowym ,ryżem jaśminowym i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 17.05.2015 14:55
coś pysznego :)
Czarnula666 17.05.2015 14:30
Świetny łosoś!
jagoda5913 17.05.2015 14:07
Super pomysł
Aleksandra/Olcia 17.05.2015 13:26
apetycznie podane
bertpvd 17.05.2015 12:54
smaczny przepis :)
Malinka 17.05.2015 12:54
Bardzo apetyczna propozycja, a sos ananasowy do ryby to dla mnie nowość, ale za to pyszna :)
2milutka 17.05.2015 11:55
wspaniała smaki
Futka 17.05.2015 11:52
Cudowne i niezwykle pyszne połączenie! Niebo dla podniebienia! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak