Grillowane mątwy

Grillowane mątwy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mątwa

    1 kg

nadzienie

  • bułka pszenna

    200 g
  • bazylia świeża

    30 g
  • oliwa

    50 g
  • sok z cytryny

    20 g
  • skórka z cytryny

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone mątwy umyć i osuszyć.
Przygotować farsz: do dzbanka blendera wrzucić pieczywo pokrojone w kostkę, umyte i osuszone listki bazylii , otarta skórkę z cytryny, wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić sola i pieprzem. Wszystko grubo zmielić.
Tak przygotowanym farszem nadziać mątwy , a następnie spiąć wykałaczką.Ułożyć na rozgrzanym grillu. Po 5 minutach obrócić na druga stronę. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

31.07.2017 09:47
Fajna propozycja,dla mnie coś nowego :-)

SzczyptaChili

30.07.2017 22:54
Ciekawe , mam nadzieję że kiedy uda mi się spróbować takich smakołyków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat