Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane mątwy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mątwa 1 kg

nadzienie

bułka pszenna 200 g
bazylia świeża 30 g
oliwa 50 g
sok z cytryny 20 g
skórka z cytryny
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane mątwy

Oczyszczone mątwy umyć i osuszyć.
Przygotować farsz: do dzbanka blendera wrzucić pieczywo pokrojone w kostkę, umyte i osuszone listki bazylii , otarta skórkę z cytryny, wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić sola i pieprzem. Wszystko grubo zmielić.
Tak przygotowanym farszem nadziać mątwy , a następnie spiąć wykałaczką.Ułożyć na rozgrzanym grillu. Po 5 minutach obrócić na druga stronę. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.07.2017 09:47
Fajna propozycja,dla mnie coś nowego :-)
SzczyptaChili 30.07.2017 22:54
Ciekawe , mam nadzieję że kiedy uda mi się spróbować takich smakołyków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak