Grillowane krewetki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    25 dkg
  • Marynata do krewetek

  • oliwa

    0,25 szklanki
  • pietruszka zielona-pokrojona d

    1 łyżka
  • patyczki do szaszłyków

  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać składniki marynaty żeby się połączyły.
Włożyć rozmrożone, umyte krewetki, odstawić do lodówki na 2 godziny, przemieszać co jakiś czas żeby dobrze się okleiły marynatą.
Zamoczyć w zimnej wodzie patyczki do grilla.
Krewetki nabijać po 3-4 sztuki na patyczki.
Piec na rozgrzanym grillu około 3-4 minut każdej strony.
Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 01.12.2013 10:14
krewetki to przysmak mojej wnuczki :)
kuklik 13.11.2013 18:37
porwałabym od razu choć jeden
Katarzyna59 24.10.2013 18:38
bardzo smaczne jedzonko
IwonaKa 13.09.2013 20:28
pyszności,zjadłabym
Łukasz15 16.07.2013 16:49
Wyglądają bardzo apetycznie
Kuchareczka2 07.07.2013 21:14
nie jadłam nigdy takich krewetek
Łucja 03.07.2013 14:24
smaczne krewetki :) pysznie u Ciebie!
olkaaa 30.06.2013 10:31
uwielbiam takie
Alex_M 26.06.2013 10:23
musza byc przepyszne!!
ONY_za_kare 25.06.2013 21:03
krewetki uwielbiam! a takich nie jadełm :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat