Grillowane kawałki karkówki

Grillowane kawałki karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka

    1 kg,

marynata;

  • oliwa

    1/2 szkl,
  • ząbki czosnku

    4 -5 szt,
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka,
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka,
  • pieprz

    1 łyżeczka ziołowy,
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1/2 łyżeczki,
  • kolendra

    1/2 łyżeczki,
  • sól

    1 łyżeczka,
  • cebula

    1 szt,
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane kawałki karkówki

Mięso czyli karkówkę,opłukać pokroić w plastry , oprószyć lekko solą i pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut.

Marynata;

Czosnek przecisnąć przez praskę.
Do słoiczka dodać oliwę, czosnek i wszystkie przyprawy , zakręcić.
Dokładnie wymieszać potrząsając słoikiem.
Marynatą polać mięso , wymieszać i zostawić na 3 - 4 godziny w chłodnym miejscu.
Po tym czasie mięso wykładać na ruszt, i grillować z obu stron do miekkości mięsa.
Pod koniec grillowania mięso obłożyć pokrojoną w półksiężyce cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Jolanta40 04.07.2017 11:41
apetyczne danie
gusia1000 01.07.2017 19:06
Dobre mięso.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat