Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
karkówka
1 kg,
marynata;
-
oliwa
1/2 szkl, -
ząbki czosnku
4 -5 szt, -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka, -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka, -
pieprz
1 łyżeczka ziołowy, -
Rozmaryn suszony Prymat
1/2 łyżeczki, -
kolendra
1/2 łyżeczki, -
sól
1 łyżeczka, -
cebula
1 szt,
Przepis i sposób przygotowania Grillowane kawałki karkówki
Marynata;
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Do słoiczka dodać oliwę, czosnek i wszystkie przyprawy , zakręcić.
Dokładnie wymieszać potrząsając słoikiem.
Marynatą polać mięso , wymieszać i zostawić na 3 - 4 godziny w chłodnym miejscu.
Po tym czasie mięso wykładać na ruszt, i grillować z obu stron do miekkości mięsa.
Pod koniec grillowania mięso obłożyć pokrojoną w półksiężyce cebulą.
Komentarze (2)