Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane karkóweczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso

karkówka wieprzowa 1 kg

Marynata

olej 150 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt
kolena 1 szczypta
czosnek 4 ząbki
przyprawa gyros 1 szczypta
kostka mięsna 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
piwo imbirowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane karkóweczki

wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać w misce. Obtoczyć w marynacie mięso i zostawiając je w naczyniu przykryć szczelnie folią spożywczą. Włożyć do lodówki na całą noc. Rozpalić grilla. Smażyć mięso na wysokim ruszcie z obu stron. Mięso od czasu do czasu polewać piwem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.10.2015 18:34
Zjadłabym taką karkóweczkę teraz
dom-agi 10.10.2015 16:15
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak