Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane kanapeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 2 plastry
cebula 1
sałata
natka pietruszki
chleb
masło
ser kozi 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane kanapeczki

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w grube talarki, liście sałaty oraz natkę pietruszki myjemy.
Krok 1 - Grillowane kanapeczki foto
2
Kromki chleba po jednej stronie smarujemy masłem czosnkowym (do zwykłego masła dodałam kilka przeciśniętych ząbków czosnku i nieco soli), po czym układamy na ruszcie, masłem do góry (masło pod wpływem ciepła się rozpuści i wniknie w głąb chleba, jeśli ułożymy na odwrót, to po prostu skapie na węgiel). Kiedy chleb się zrumieni, to go obracamy.
Krok 2 - Grillowane kanapeczki foto
3
na ruszcie układamy równiez ser kozi, pokrojoną cebulę oraz plasterki szynki - rumienimy. Na upieczonym chlebie kładziemy plasterek szynki oraz listko sałaty. Na sałacie ukladamy ser kozi, a na szynce grillowaną cebulę, dekorujemy natka pietruszki
Krok 3 - Grillowane kanapeczki foto
4
. Gorące kanapki polewamy ketchupem i jemy jak zapiekanki.
Krok 4 - Grillowane kanapeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 14.09.2013 19:19
świetne przekąski
Klausia 13.02.2013 19:00
bardzo zachęcająco wyglądają :)
Andysz 24.08.2012 08:07
smaczne ;)
mariusz14 29.07.2012 12:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak