Grillowane jabłka z wanilią i syropem klonowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt
  • syrop klonowy

    1 łyżka
  • wanilia

    1/2 laski
  • cynamon

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grillowac można nie tylko warzywa czy mięsa ale i owoce.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy syrop, może być też miód, przyprawy i całość zamykamy w folii aluminiowej. Układamy na rozgrzanym grillu i czekamy ok 10min. Gdy jabłka zmiękną staną się lekko rumiane są gotowe do podania.
Idealna opcja dla dbających o linię, lubiących słodkie, no i nie jedzących mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 14.05.2016 21:29
ależ apetycznie wyglądają
w mojej kuchni 14.05.2016 17:19
same pyszności
Justi2401 14.05.2016 10:44
Świetne na deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat