Grillowane jabłka

Grillowane jabłka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuki
  • konfitura

    2 łyżki
  • lody

    2 gałki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowane jabłka

Jabłka umyć i osuszyć. Ułożyć na ruszcie grilla lub wysmarowanej masłem folii aluminiowej. Piec około 10 minut. Jeśli układamy je na folii aluminiowej, wtedy wydrążamy gniazda nasienne. Jabłka podajemy z konfiturą i/lub lodami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

IKrakowianka 16.06.2013 19:19
muszę spróbować
Juleczka20 15.04.2012 21:12
super
Barbara55 31.05.2011 16:40
lepsze od grillowanych jabłek są tylko grillowane grzuszki
kielcok1 09.05.2011 16:14
dla mnie bomba
pioge7 25.02.2011 16:36
mniam
gosia47-47 21.02.2011 19:02
super
rakow2
rakow2 05.02.2011 11:18
grilluję tylko mięsa
Ewa109 24.11.2010 21:43
Ciekawy przepis:)
Krzysztof42 10.07.2010 17:29
z grilla preferuję kiełbaskę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat