Grillowane czosnkowe ziemniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    7 szt
  • sól

    2
  • marynata

  • czosnek

    2 szt
  • olej

    2-3 łyżki
  • majeranek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę albo dobrze zmiażdżyć i połączyć z olejem i majerankiem. Dodać do ziemniaków i wymieszać . Odstawić na 20-30 min.
Rozłożyć ziemniaki na kawałki folii aluminiowej i zrobić paczuszki..
Grillować ok 30 min. Podawać z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat