Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
2 szt -
marynata
-
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżka -
tabasco
1 łyżka -
limonka
2 łyżka -
czosnek z chilli
4 szt -
piri piri
1 szt -
bułka
2 szt -
sałata
4 liście -
pomidor
1 szt -
ogórek
1 szt -
ser żółty
2 plaster -
cebula czerwona
0,5 szt -
ketchup pikantny
6 łyzka -
papryka czerwona
1 szt -
Papryka słodka mielona Prymat
1 (wędzona)
Sposób przygotowania
Papryczkę piri piri i czosnek drobno siekamy.
Składniki na marynatę mieszamy ze sobą i nacieramy nią kurczaka.
Wstawiamy go do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie kurczaka układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 10 minut z każdej strony.
Paprykę kroimy na kilka części i grillujemy na tacce grillowej.
Na przekrojonych bułkach układamy kolejno sałatę, pokrojoną cebulę i ogórka.
Następnie grillowaną paprykę, kurczaka i na koniec ser żółty i plasterki pomidora.
Przykrywamy druga częścią bułki.
Moje bułki były bardzo chrupiące ale jeśli takie nie są można równiez je podpiec na ruszcie.
Smacznego :)
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się