Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane brzoskwinie na szynce szwarcwaldzkiej.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt.
rozmaryn
Kolendra cała Prymat
rukola 0,5 paczki
ser rogfourt 100 gram
szynka szwarcwaldzka 150 gram
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sos worcester 0,5 łyżeczki
sól do smaku
odrobina ostrej pasty paprykowej do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane brzoskwinie na szynce szwarcwaldzkiej.

Brzoskwinie kroimy w połówki i pozbawiamy pestki. Doprawiamy rozmarynem, roztłuczoną kolendrą i tymiankiem, skrapiamy oliwą i wrzucamy na grilla.

Składniki dressingu ( Oliwa z oliwek, Sok z cytryny
Sos Worcester, Sól, pieprz, Ostra paprykowa pasta
Zioła prowansalskie.) mieszamy ze sobą i odstawiamy żeby się przegryzł.

Szynkę szwarcwaldzką drapujemy ozdobnie na desce, lub talerzu, na niej układamy zgrillowane pięknie brzoskwinie, obsypujemy pokruszonym rokpolem i świeżą rucollą, całość skrapiamy dressingiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 03.05.2011 11:19
cudo na zdjęciu! dobre oko ma fotograf:)
izapozdro 25.11.2010 17:22
wygląda pysznie
mico 23.09.2010 11:03
dzięki :)
christopher1 27.08.2010 22:22
Pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak