Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso cielęce z łopatki
200 g -
mięso wieprzowe bez kości
200 g -
czosnek
5 ząbków -
sól
do smaku -
curry indyjskie
2 łyżeczki -
kolendra młotkowana
do smaku -
pieprz młotkowany
do smaku
Sposób przygotowania
Ja użyłam dwóch ,oba sama zmieliłam i dobrze doprawiłam podanymi przyprawami ,wyrabiamy ok 10-15 min.Zostawiamy na kilka godzin .
Następnie formujemy wałeczki tworząc jakby kiełbaski o długości 10-12cm .
Grilla pędzlem natłuszczamy , następnie układamy miesko i grillujemy po 5 min z każdej strony .
Podajemy z sałatką .
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się