Grillowane a'la kiełbaski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce z łopatki

    200 g
  • mięso wieprzowe bez kości

    200 g
  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

    do smaku
  • curry indyjskie

    2 łyżeczki
  • kolendra młotkowana

    do smaku
  • pieprz młotkowany

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dobrze zrobić takie miesko na grilla ale z 2-3 rodzai .
Ja użyłam dwóch ,oba sama zmieliłam i dobrze doprawiłam podanymi przyprawami ,wyrabiamy ok 10-15 min.Zostawiamy na kilka godzin .
Następnie formujemy wałeczki tworząc jakby kiełbaski o długości 10-12cm .
Grilla pędzlem natłuszczamy , następnie układamy miesko i grillujemy po 5 min z każdej strony .
Podajemy z sałatką .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 29.12.2013 21:07
fajny przepis
Anna133 27.12.2013 19:12
smaczne , to indyjskie curry super dodaje głębi smaku
Rycerz 27.12.2013 16:53
Kapitalna propozycja na kiełbaski.
dodi 27.12.2013 16:45
świetny pomysł
Anna133 27.12.2013 16:44
taka alternatywa dla steków i kupnych kiełbasek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat