Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane „rybki” z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

\"rybki\" z piersi kurczaka 6 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
oliwa
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane „rybki” z kurczaka

Czosnek bardzo drobno posiekać. Curry zmieszać z oliwą. Rybki (czyli małe części fileta) włożyć do szklanej miski, zalać oliwą z curry, dodać czosnek i dokładnie wymieszać. Pomiędzy rybki włożyć pokruszonego liścia oraz ziele (w całości). Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia rybki oczyścić (najlepiej tępą stroną noża) z przypraw i grillować po 4 minuty z każdej strony. Przed rozpoczęciem grillowania można mięso posolić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 24.10.2011 10:48
ależ kolorowo!
kochanyptysiu 02.09.2011 13:13
super
szalonamariolka 02.08.2011 18:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak