Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wołowina z suszonymi pomidorami
Grillowana wołowina jest bardzo prosta w przygotowaniu. Do jej doprawienia wystarczą zaledwie dwie, podstawowe przyprawy w kuchni, czyli sól i pieprz. W tym przepisie, smak mięsa wzbogacony został dodatkiem suszonych pomidorów i serka kremowego, a zwartej konsystencji nadał całosci dodatek jajka. Dzięki wszystkim dodatkom, grillowana wołowina ma bardzo ciekawy i wyrazisty smak. Zatem jak ugrillować wołowinę?
Z przygotowanej masy mięsnej z dodatkami uformować kotleciki i smażyć na grillowym ruszcie do uzyskania pożądanej konsystencji.
1. Mięso myjemy, kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka).
2. Pomidory odsączamy z zalewy, kroimy w paski, dodajemy do mięsa razem z jajkiem i serkiem.
3. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy okrągłe kotlety, kładziemy na rozgrzany ruszt. Grillujemy z obu stron.