Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana wołowina z mozzarellą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

polędwica wołowa 300 g
mozzarella w kulce 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Sos

cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
pomidory 500 g
oliwa 1 łyżka
bazylia świeża 1 garść
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wołowina z mozzarellą

Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach.
Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy na 4 porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy z obu stron.
Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory (sparzone i obrane ze skórki) pokrojone w kostkę. Całość dusimy przez 15-20 min. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy z posiekaną bazylią. Podajemy z grillowanymi kotletami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.08.2015 13:52
Wspaniale się prezentuje:)
bogusia 82 17.08.2015 21:01
wyborne danie:)
Justi2401 17.08.2015 17:30
Ale pyszności :)
agnieszka214 17.08.2015 14:25
Musi smakowicie smakowac
Saga123 17.08.2015 14:17
pychota! :)
brioszka 17.08.2015 11:08
wygląda mega apetycznie!
aginaa 17.08.2015 10:58
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak