grillowana wieprzowina na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    50 dag
  • chilli Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    50 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • kminek mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Delikatnie je zbić. Z oliwy, roztartego czosnku, chilli, kminku, soku z cytryny, pieprzu przygotować marynatę, natrzeć nią mięso i odstawić w chłodne miejsce na 2- 3 godziny, następnie oprószyć solą i ułożyć na ruszcie grilla. Grillować przez około 25 minut z obu stron( tak, aby mięso w środku było dopieczone).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 27.02.2014 21:22
fajne mięsko
Katarzyna59 20.02.2014 07:55
pyszne mięsko
Katarzyna/kate1980 15.05.2012 22:03
bardzo fajny przepis
Kasiax18 15.04.2012 20:45
extra
IKrakowianka 03.02.2012 00:25
lubię ostre potrawy
kielcok1 06.12.2011 16:49
super
rakow2 29.04.2011 16:20
jak wieprzowina to tylko na ostro

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat