Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

grillowana wieprzowina na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
50 dag
chilli Prymat
1 łyżeczka
sok z cytryny
2 łyżki
oliwa
50 ml
czosnek
2 ząbki
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana wieprzowina na ostro

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Delikatnie je zbić. Z oliwy, roztartego czosnku, chilli, kminku, soku z cytryny, pieprzu przygotować marynatę, natrzeć nią mięso i odstawić w chłodne miejsce na 2- 3 godziny, następnie oprószyć solą i ułożyć na ruszcie grilla. Grillować przez około 25 minut z obu stron( tak, aby mięso w środku było dopieczone).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.02.2014 21:22
fajne mięsko
Katarzyna59 20.02.2014 07:55
pyszne mięsko
Katarzyna/kate1980 15.05.2012 22:03
bardzo fajny przepis
Kasiax18 15.04.2012 20:45
extra
IKrakowianka 03.02.2012 00:25
lubię ostre potrawy
kielcok1 06.12.2011 16:49
super
rakow2
rakow2 29.04.2011 16:20
jak wieprzowina to tylko na ostro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak