Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana tortilla rozmaitości

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki tortilli pszennej 4 szt
marchew 1 średnia
cukinia 1/2 mała
jogurt naturalny 3 łyżka
ricotta 10 dag
pomidorki cherry 20 szt
mix sałat 10 dag
młody szpinak 1 garść
mozzarella
sól
pieprz
olej rzepakowy
ketchup 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana tortilla rozmaitości

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy, dokładnie płuczemy wraz z pozostałymi warzywami. Cukinię i marchewkę kroimy w cienkie paseczki, smarujemy odrobiną oleju, posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 5 minut. Jogurt dodajemy do ricotty wraz z ketchupem, doprawiamy solą i pieprzem. Placki tortilli grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony, plasterki cukinii i marchewki oraz pomidorki koktajlowe układamy na tacce do grillowania i pieczemy aż się ładnie przyrumienią.
Krok 1 - Grillowana tortilla rozmaitości foto
2
Placki tortilli smarujemy sosem, posypujemy sałatą oraz grillowanymi warzywami i pokrojoną w paseczki mozzarellą.
Krok 2 - Grillowana tortilla rozmaitości foto
3
Zwijamy i podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 3 - Grillowana tortilla rozmaitości foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 05.09.2012 22:53
Bardzo kolorowa i na pewno przepyszna :)
pacpaw 27.05.2012 20:41
ja bym jeszcze jakieś mięsko przemycił i zjadłbym w mgnieniu oku. A tak zjem w dwa mgnienia oka :o)
Mariusz10 22.05.2012 22:17
jak kolorowo, podoba mi się
Katarzyna54 21.05.2012 08:56
mniam
Sroczka 20.05.2012 21:40
Jak kolorowo. Prawdziwie wiosennie. Pycha.
halina55 20.05.2012 21:26
Super
Mysiunia 20.05.2012 20:59
wygląda wspaniale! Mam ogromną ochotę na takie jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak