Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana flądra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Grillowana flądra - będzie pyszna, jeśli odpowiednią ją doprawisz i zgrillujesz. Zobacz krok po kroku, jak przygotować flądrę do smażenia na ruszcie.

Składniki:

flądra 3 sztuki
olej rzepakowy 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana flądra

Grillowana flądra może zachwycić smakiem. Pamiętaj, żeby grillowanie tej delikatnej ryby zacząć od ciemnej strony. Jasną stronę ryby grilluje się zaledwie 3-4 minuty. 

Kroki postępowania

1

Z fląder odciąć głowy, płetwy, ogon, usunąć wnętrzności i opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć olejem i przyprawami i sokiem z cytryny, schować do lodówki na 2 godziny

Krok 1 - Grillowana flądra foto
2

Flądry ułożyć na ruszcie i grillować z 20-25 minut, w połowie grillowania obrócić. 

Krok 2 - Grillowana flądra foto
3

Flądra z grilla jest smaczna, chrupiąca i smakują z pieczywem i sosem czosnkowym.

SMACZNEGO!!!

Krok 3 - Grillowana flądra foto

Zobacz więcej przepisów na ryby z grilla:

Makrela z grilla

Tuńczyk z grilla

Łosoś z grilla - marynata do łososia

Flądra z grilla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.03.2016 21:37
Świetna rybka :)
halina17 02.03.2016 15:30
Lubię flądrę :)
Franciszek 02.03.2016 14:28
dobra rybka
kd045 02.03.2016 13:29
Bardzo smaczny przepis :)
IwonaKa 02.03.2016 13:16
moja ulubiona ryba,przepadam za flądrą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak