Ewa

Grillowana sałatka owocowa z miodem spadziowym i trójniakiem podawana w ananasie z miodowym sosem jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • ananas

    1
  • jabłko

    1
  • borówki

    200 g
  • śliwki suszone

    3
  • miód pitny

    3 łyżki
  • miód spadziowy

    3 łyżki

sos

  • jogurt naturalny

    400 g
  • miód spadziowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasa przekrawamy wzdłuż na pół. Rdzeń usuwamy. Miąższ wydrążamy łyżeczką i przekładamy do miski. Do ananasowego miąższu dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną suskę sechlońską oraz borówki. Dodajemy 3 łyżki miodu oraz trójniak. Całość dokładnie mieszamy i ponownie przekładamy do pozostałych dwóch połówek ananasa. Pieczmy ok. 40 minut w temp. 190 stopni, termoobieg. Jogurt ucieramy z miodem, schładzamy. Gotową sałatkę podajemy w ananasie gorącą z zimnym jogurtem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 31.07.2014 06:47
Pieczony ananas smakuje wspaniale. Jeszcze w tak dobrze dobranym towarzystwie to prawdziwa bomba!
barbara11561 30.07.2014 21:34
nie pogardziłabym taką sałatką-wygląda bardzo pysznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat