Grillowana ryba z pomidorową salsą

Grillowana ryba z pomidorową salsą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety tilapii

    2
  • sok z cytryny

    1/2
  • pieprz biały Prymat

  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowana ryba z pomidorową salsą foto
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą ziołową i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok pół godziny.
Krok 2 - Grillowana ryba z pomidorową salsą foto
Grill posmarować oliwą i piec na nim rybę do czasu aż będzie rumiana.
Krok 3 - Grillowana ryba z pomidorową salsą foto
Salsa:
2 pomidory
cebulka dymka
ząbek czosnku
łyżka soku z cytryny
garść listków bazylii
sól, pieprz
Salsa: Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać posiekaną bazylię i dymkę, zmiażdżony ząbek czosnku. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na pół godziny. Podawać z rybą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

19.04.2014 14:44
smaczna ryba

eMMe

23.06.2013 16:36
Dla mnie przepis idealany:)

wyattearp

23.06.2013 08:09
zdrowa rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat