Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana ryba z pomidorową salsą

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety tilapii 2
sok z cytryny 1/2
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana ryba z pomidorową salsą

Kroki postępowania

1
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą ziołową i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok pół godziny.
Krok 1 - Grillowana ryba z pomidorową salsą foto
2
Grill posmarować oliwą i piec na nim rybę do czasu aż będzie rumiana.
Krok 2 - Grillowana ryba z pomidorową salsą foto
3
Salsa:
2 pomidory
cebulka dymka
ząbek czosnku
łyżka soku z cytryny
garść listków bazylii
sól, pieprz
Salsa: Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać posiekaną bazylię i dymkę, zmiażdżony ząbek czosnku. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na pół godziny. Podawać z rybą.
Krok 3 - Grillowana ryba z pomidorową salsą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.04.2014 14:44
smaczna ryba
eMMe 23.06.2013 16:36
Dla mnie przepis idealany:)
wyattearp 23.06.2013 08:09
zdrowa rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak