APM

Grillowana ryba w marynacie słodko kwaśnej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    3 sztuka
  • cytryna

    1 sztuka
  • keczup pikantny

    0,25 szklanka
  • olej

    0,25 szklanka
  • curry

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżka
  • ocet winny czerwony

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok ananasowy z puszki

    0,25 szklanka
  • sos worcester

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety osuszamy papierowym ręcznikiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i nacieramy nią rybę, odstawiamy do lodówki na jakiś czas.

Rybę układamy w koszyczkach i grillujemy od czasu do czasu smarując sosem.


Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 09.12.2012 13:54
znakomicie wygląda
tomek18 20.09.2012 19:29
pyszna rybka
agunesu 02.06.2012 23:03
wyglada przepysznie
Robert10 02.06.2012 22:49
na pewno wypróbuję ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat