Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana ryba na kuskusie z sosem malinowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kolendra 1 szczypta
maliny świeże 1/2 szkl.
cukier 3 łyż.
ocet balsamiczny 1 łyż.
sok z cytryny 1 łyżecz.
oliwa 1 łyż.
kuskus 1/2 szkl.
curry 1 szczypta
oliwa 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana ryba na kuskusie z sosem malinowym

Kroki postępowania

1
Filety z ryby umyć, dokładnie odcisnąć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószyć rybę solą morską, pieprzem i kolendrą oraz curry, pokroić na kawałki.
Na grillowej patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy, włożyć kawałki ryby, smażyć do zrumienienia z obydwu stron.
Krok 1 - Grillowana ryba na kuskusie z sosem malinowym foto
2
Maliny wymieszać z cukrem, wrzucić do rondelka i rozgotować, dodać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny.
Krok 2 - Grillowana ryba na kuskusie z sosem malinowym foto
3
Kuskus zalać wrzątkiem, pozostawić na 5 minut. Na talerz wyłożyć kuskus, na to kawałki grillowanej ryby, polać sosem malinowym, udekorować malinami.
Podawać z sosem malinowym i cytryną i/lub limonką.
Krok 3 - Grillowana ryba na kuskusie z sosem malinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak