Grillowana ryba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • tymianek

  • rozmaryn

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • kalafior

  • pomidor

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawe do ryb wymieszać z tymiankiem, rozmarynem, solą i pieprzem- ilość według własnego gustu. Dodać do tego olej tak, aby wyszła marynata. Rybę zamarynować i włożyć do lodówki na 3-4 godziny. Jeśli mamy fladrę marynujemy ja w całości, jeśli natomiast morszczuka marynujemy każdy filet osobno.
Kalafiora podgotować w osolonej wodzie, aby zmiękł.
Po wyciągnięciu ryby z lodówki każdą osobno zawinąc w filie aluminiową, a następnie grillować. Ok. 10 minut przed końcem rozwinąc folię i do każdej ryby dołożyć kawałek kalafiora i plasterki pomidora i cytryny. Ponownie zawinąć i jeszcze kilka minut razem pogrillować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat