Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana polenta z sałatką pomidorową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
kasza kukurydziana 250 gram
parmezan starty 40 gram
sól
cukinia 1 szt.
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
pomidorki koktajlowe 100 gram
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana polenta z sałatką pomidorową

Kaszę wrzucać porcjami do 1 l osolonego wrzątku i gotować na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Dodać parmezan i 2 łyżki oliwy. Ostudzić i pokroić w kostkę.
Cukinię pokroić wzdłuż na paski. Skropić oliwą, doprawić. Na przemian z polentą nadziewać na patyczki. Grillować 1 minutę.
Pomidorki przepołowić, wymieszać z pokrojoną cebulą i natką, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 24.12.2011 13:07
mmmm
Rybciia 12.09.2011 15:09
fajne
mirosława4 26.05.2011 21:57
fajny przepis
Krystyna32 18.05.2011 08:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak