Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :)

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwiczki wieprzowe
0,5 kg
Grill przyprawa klasyczna Prymat
1 łyzeczka
Sklep Prymat
oliwa
4 łyzki
orzechy włoskie
1 szklanka

Dodatki

żurawina
1,5 szklanki
Sklep Prymat
cukier
2 łyzki
woda
1\3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :)

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę wieprzowa dzielimy na 2-3 kawałki. Każdy obsypujemy przyprawą grill klasyczna.
Krok 1 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto
2
Polędwiczki smarujemy oliwą z oliwek za pomocą pędzelka i umieszczamy w rozdrobnionych w blenderze orzechach włoskich.
Krok 2 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto
3
Tak przygotowane polędwiczki umieszczamy na patelni grillowe lub ruszcie grilla i grillujemy z każdej strony do zrumienienia.
Krok 3 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto
4
żurawinę przekładamy do rondelka, dodajemy cukier , wlewamy wodę i trzymamy na ogniu do momentu aż żurawina zacznie pękać. Polędwiczkę poddajemy z porcją żurawiny. Smacznego :)
Krok 4 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 26.07.2017 09:19
Pyszna porcja mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak