Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana poledwiczka wieprzowa-Mozzarellą otulona z koperkową posypką :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 400 gram
oliwa 50 ml
Grill przyprawa pikantna Prymat 1 łyzeczka
mozzarella w kulce 100 gram
koper świeży 1\3 peczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana poledwiczka wieprzowa-Mozzarellą otulona z koperkową posypką :)

W miseczce łączymy oliwę z przyprawa grill pikantna . Umieszczamy w niej pokrojone w plastry polędwiczkę i odstawiamy w zimne miejsce na 3 godziny . Po tym czasie polędwiczki umieszczamy na patelni grillowej lub ruszcie grilla i grillujmy z 2 stron. Gdy 1 strona będzie gotowa - umieszczamy na niej pokrojoną mozzarelle i trzymamy na grillu do momentu aż mozzarella zacznie się rozpuszczać . Danie obsypujemy koperkiem świeżym i serwujemy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 26.07.2017 14:31
Pyszne mięso z grilla , uwielbiam polędwiczkę :)
Ola1984 26.07.2017 09:18
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak