Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana polędwica wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 80 dag
cukinia 1 szt.
oliwa 1/4 szklanki
tymianek
sól
pomidor do przybrania
wódka 50 ml
rukola kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana polędwica wołowa

Marynata: Olej wymieszaj z wódką, dodaj pieprz, sól i zioła. Polędwicę umyj, osusz, pokrój na plastry o grubości 2 cm (nie rozbijaj).
Cukinię pokrój w plastry. Włóż mięso do salaterki, zalej marynatą, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Plastry mięsa osącz, układaj razem z cukinią na rozpalonym ruszcie. Piecz po ok. 10 min. z każdej strony. Pomidora pokrój w plastry, rukolę oczyść. Polędwicę podawaj z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.07.2011 04:54
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak